sunnuntai 7. tammikuuta 2007

Pölhöpopulistin uuden vuoden lupaukset

Iltalehden kolumnistin Aarno Laitisen iloksi lupaan jatkaa Kari Rajamäen haukkumista. Mielestäni tosin kaikki demarit eivät ole tyhmiä, kuten Laitinen väittää meidän vihreiden ajattelevan. Terveisiä vaan tovereille! Toivottavasti nousette nopeasti johtoasemiin sdp:ssä, sillä tiedän, että te ette itsekään hyväksy demareiden nykylinjauksia.

Laitisen iloksi lupaan myös jatkaa valittamista, ja aivan varmasti pyrin myös jarruttamaan kaikkea oman ideologiani vastaista kehitystä. Miksi edes haluaisin toimia poliitiikasssa, jos en pyrkisi tekemään yhteiskunnasta mielekästä itselleni? Myönnän sen, ajan ainoastaan omaa asiaani. Olen luonut ihanteen täydellisestä yhteiskunnasta, jossa haluaisin elää. Ilokseni tämä vuosi on myös osoittanut sen, että hyvin monella muulla ihmisellä on samanlainen visio.

Lupaan tukeni myös tänä vuonna seksuaalisille vähemmistöille, aseistakieltäytyjille, ympäristöaktivisteille (tai ympäristöterroristeille niin kuin Laitinen sanoo), mielenosoittajille (katuhuligaanit), elämäntapaopiskelijoille ja pitkäaikaistyöttömille (työtä vieroksuvat).

"Yleensähän vihreät innostuvat vain asioista, joiden suuruus on samaa luokkaa kuin desimaalipilkun jälkeinen viides numero. "

Ilmastonmuutoksessa ei taida olla kyse noin pienistä asioista. Voin toki olla väärässä, sillä en tunne ilmiötä numeerisella tasolla. Minulle riittää se, että katson ulos ikkunasta. Ilmastoskeptikkojen harmiksi pyrin vaikuttamaan tänäkin vuonna siihen, että tampereen seudun hiilidioksipäästöt vähenisivät. Vaikka en olisikaan oikeassa ilmastonmuutoksen olemassaolosta, voidaan yksityisautoilua vähentämällä tehdä elinympäristöstämme terveellisempi ja viihtyisämpi.

Lupaan myös sen, etten tule asioimaan ideaparkissa!

1 kommentti:

Tapio Laakso kirjoitti...

Ilmastonmuutos on suuri asia, mutta se mitä Laitinen ja hänen hengenheimolaisensa eivät tajua, on suurten asioiden muutaminen monilla pienillä ja keskikokoisilla jutuilla. Niinkauan kuin ilmastonmuutokseen ei ole ilmoittaa yhtä suurta ratkaisua, mikään ei ole "uskottavaa".